Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на антифриз

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

С тея цветове... няма значение цветът на антифриза, важни са качествата му. Аз съм си взел син на Бардал, който също е благоприятен към алуминият и още други видове метали. Благодаря за точните указания и изчерпателната информация.

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
      Ако му прегрее колата, ще му платите ли ремонта?
      Където,и както и да ти сменят антифриза ,с какъвто и да е цвят няма да ти платят ремонта,ако колата ти прегрее.Нали се сещаш?
      Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Първоначално публикувано от radiboy Покажи съобщение
        Където,и както и да ти сменят антифриза ,с какъвто и да е цвят няма да ти платят ремонта,ако колата ти прегрее.Нали се сещаш?
        Друже, той дава грешен съвет

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
          . Колкото до обезвъздушаването след смяната й, моята препоръка е да го направиш за секунди през специално предвидените за целта пробки. Разбира се, може да последваш и светлия пример на някои ентусиасти в този форум, които предпочитат колата сама да се обезвъздуши.
          Айде сега в другата тема им кажи на хората ,откъде да си набавят тапички
          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
            Айде сега в другата тема им кажи на хората ,откъде да си набавят тапички
            Друже, тия тапички се отвиват внимателно. Напънеш ли ги - чупят се. Досега нямам една счупена, а не съм отварял малко. Просто в началото се размърдва леко напред, назад да отпусне

Comment

Така е, затова който му е за първи път или не е сигурен в себе си, да престиска малко маркучите и да не бърза, тогава няма да има 'олеле'.
              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                Така е, затова който му е за първи път или не е сигурен в себе си, да престиска малко маркучите и да не бърза, тогава няма да има 'олеле'.
                А и аз винаги отварям капачката на разширителния да няма разлика в наляганията

Comment

Искам да попитам проблем ли е,ако се кара само с концентрат? Питам защото миналата и тази година източвам по един литър от системата и доливам концентрат. Когато го измерих,с уред закупен от Лукойл бензиностанция,ми показва много над -40. Тоест съм съм прекалил с концентрата.Проблем ли е това?

Comment

По-добре го поразреди малко с дестилирана вода. Особено в летните жеги не е добре да се кара така.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от stamenov_go Покажи съобщение
                      Искам да попитам проблем ли е,ако се кара само с концентрат? Питам защото миналата и тази година източвам по един литър от системата и доливам концентрат. Когато го измерих,с уред закупен от Лукойл бензиностанция,ми показва много над -40. Тоест съм съм прекалил с концентрата.Проблем ли е това?
                      Не, но не е желателно. Това -60 градуса е при колко антифризът започва да се желира. Източи си малко за да си имаш за долоиване и долей с вода

Comment

сълзене от маркучи

Здравейте,
                        да споделя и моя проблем...

Миналата година просълзи долния мъркуч от радиатора към двигателя. Там където се връзва към мотора. Това се случи малко след смяна на антифриз - уж "хубав червен немски" ... Може да е случайност...
                        Не помогнаха стягане на скоби. Колата посети сервиз - казаха котлен камък. Изчистиха го и временно се закрепи. След няколко месеца прокапа пак. Сложих нов маркуч втора употреба преди лятото. Сега пак просълзи...
                        Възможно ли е от некачествен антифриз да се появява това сълзене?
                        Или друго - ако е от котлен камък с какво да го почистя?

ПП колцата е от подписа...
                        Alfa Romeo 1.8 TS `98
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                          Здравейте,

Миналата година просълзи долния мъркуч от радиатора към двигателя. Там където се връзва към мотора. Това се случи малко след смяна на антифриз - уж "хубав червен немски" ... Може да е случайност...
                          Не помогнаха стягане на скоби. Колата посети сервиз - казаха котлен камък. Изчистиха го и временно се закрепи. След няколко месеца прокапа пак. Сложих нов маркуч втора употреба преди лятото. Сега пак просълзи...

Имаш пробив, който е добре да отстраниш. Калпав антифриз обикновено действа агресивно само на алуминиеви детайли.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                            Здравейте,

Свали маркуча и виж какво е положението там, където влиза, има ли отлагания

Comment

А от маркуча или под "скобата" ? Заври се и огледай

Comment

Свалих днес маркуча. Металната част която влиза в него беше покрита с мазен лигав слой. Измих с препарат за чинии и обезмаслител. Минах и една шкурка отгоре. Сложих друг маркуч и теча изчезна. Стария маркуч не мисля, че му имаше нещо.
                                Чудно ми е що се получава този лигав слой между метала и гумата.Предния път пак беше такова.
                                Напролет ще я промия с дестилирана вода и ще сложа друга марка антифриз.
                                Alfa Romeo 1.8 TS `98
                                sigpic

Comment

Working...
                                X